Naslovnica Simona in Uroš na mostuNaslovna slika skupinskaNaslovna slika muzikanti

Dobrodošli na internetni strani FS Galicija!

Povezava za ogled proslave ob kulturnem prazniku : https://youtu.be/r7GFNdKHPr8

Folklorna skupina Galicija je bila ustanovljena pomladi leta 2006 in od takrat naprej deluje pod okriljem Kulturnega društva Galicija.


Želja po druženju, ljubezni do ljudskosti, petja in žlahtna preteklost v domačem kraju so nitke, ki nas že ves čas nevidno družijo. Že nekaj mesecev po ustanovitvi društva smo imeli naš prvi nastop na priljubljeni planinski točki Kunigunda, za tem pa so se nastopi kar vrstili.

 

Zraven kašče pri pušjakNove plese nas na vajah pridno uči Helena Turnšek, ki je strokovno usposobljena za učenje ljudskih plesov. Za dobro delovanje društva skrbi naš predsednik Uroš Volf.

Folklorna skupina je ob samem rojstvu štela 25 članov. Z leta v leto pa se število članov povečuje, tako da Folklorna skupina Galicija trenutno šteje 30 članov. Zelo smo veseli, da imamo na področju folklore tudi podmladek, saj imamo tudi zelo uspešno in pridno otroško folklorno skupino, ki jo sestavljajo mlajši člani POŠ Trje in centralne šole Petrovče. Tudi otroško folklorno skupino vodi Helena Turnšek.

©2012 All Rights Reserved. • Designed by Grega Veber