Zgodovina

KRATKA ZGODOVINA TURISTIČNEGA DRUŠTVA GALICIJA

 

Ustanovna skupščina je bila dne 5. novembra 2001. Na njej je bilo prisotnih 33 posameznikov. Pobuda o ustanovitvi društva je »padla« v okviru Galiških dni junija 2000. Naše društvo naj bi predstavljalo veliko več kot le zvezo ljudi z enakimi interesi – naj bi bila ugledna institucija, ki vsem svojim članom postavlja visoka etična merila. Vsi ljudje si želimo varnosti, zanesljivosti, poštenosti, skratka samih pozitivnih stvari, tako je naravnana tudi naša zveza in ravno zaradi tega se nismo bali za njeno prihodnost.

Program dela, ki ga je izdelal iniciativni odbor:

-        sodelovanje z društvi v krajevni skupnosti in izven nje

-         ureditev kraja s turističnimi tablami predvsem na mejah s sosednjimi občinami

-        izdaja zloženke o predstavitvi kraja

-        spodbujanje k urejenosti zaselkov

-        sodelovanje s turističnimi kmetijami

-        sodelovanje s kmečkimi ženami

-        čistilne akcije

-        dolgoročna naloga je tudi ureditev kolesarske poti v kraju

Takratni predsednik Krajevne skupnosti Galicija g. Vlado Majer je izrazil izredno zadovoljstvo ob ustanovitvi turističnega društva, saj se s tem zaokrožuje društveno življenje v krajevni skupnosti.

Na ustanovni skupščini je bil sprejet sklep, da se Turistično društvo Galicija vključi v Zvezo turističnih društev Občine Žalec.

Osnovni program dela smo z leti dopolnjevali, saj smo pričeli z lastnimi cvetličnimi in kmečkimi tržnicami, izdelavo prazničnih aranžmajev, kolesarjenjem, raznimi pohodi, cvetličnimi gredicami in ocvetličenjem mostov ter kozolčkov in postavitvijo cvetličnih stojal.

Sodelujemo tudi v projektih Zveze, in sicer: Kolesarjenje, Najlepši kraj, hiša in kmetija, Turistična tržnica, Pohod po hmeljski poti.

S pomočjo Simona in Mateja Delakorda nam je uspelo izdelati kvalitetno spletno stran, ki jo sedaj Simona Arnšek redno dopolnjuje z informacijami in dogodki.

V letih 2010 in 2011 smo oživeli stare kmečke običaje, kot npr. Spravilo sena in Sečnja ter tesanje hlodov na star način.

Ogromno je še tega kaj vse smo v 10. letih delovanja postorili, tako za promociji in urejenost kraja, kot tudi na področju družabnega življenja.

Vabimo vas, da se nam pridružite.

Turistične atrakcije

Kunigunda - postojanka na Gori

 

 

Kmetija Podpečan

 

 

Pušjakova kašča

 

Gozdna učna pot

 

Gališki slap

 

Turistični zemljevid KS Galicija

Turističbo društvo Galicija - INFO tabla

Galerija slik

tomosiada_01

Kontakt društva

Naslov:   
Galicija 75 
 
Telefon:  
+386 (0)30 185 086
 
E-pošta: 

Obisk

Števec pogledov vsebine : 384895
Prisotni 6 gostov .